HartBewust

Inspiratie sessies

Inspirerende en informerende sessies voor professionals of ouders.

Ben je op zoek naar een inspirerende lezing, maar heb je geen tijd voor een hele studiedag? Dan zijn de inspiratiesessies van HartBewust een hele goede optie.

 

We bieden tijdens deze sessie vernieuwende info, waarbij we ook de koppeling naar de praktijk meenemen. Want je wil er als professional of ouder natuurlijk ook echt iets aan hebben. Deze sessies zijn daarom zowel voor het team als voor informatie avonden voor ouders te boeken.

 

Op deze pagina vind je de verschillende thema’s van de huidige sessies die worden gegeven. Heb je interesse in een sessie neem dan contact op via info@hartbewust.com.

 

Staat er een onderwerp niet bij waar wel nood aan is? Neem dan contact op, zodat we kunnen kijken of een passend aanbod op maat mogelijk is.

De Polyvagale bril

‘Een kind doet niet moelijk, een kind heeft het moeilijk.’ Een belangrijke stelling in deze sessie.

 

De Polyvagaal theorie is een theorie die ons het zenuwstelsel beter leert begrijpen. In deze sessie wordt deze theorie in duidelijke taal uitgelegd. 

 

Een waardevolle sessie voor iedere ouder of professional die met kinderen werkt. Want wanneer je deze kennis over het zenuwstelsel begrijpt ga je met een hele andere bril naar het gedrag van kinderen kijken.

 

Deze sessie biedt veel praktische tools om volwassenen EN kinderen te ondersteunen in stress- en emotieregulatie. 

 

Na afloop ontvangt iedere deelnemer een e-book met informatie en oefeningen om in de praktijk toe te kunnen passen.

 

Duur: +/- 1,5 uur

Kosten: €199,- 

Hoe zijn we geprogrammeerd?

Waarom doe je wat je doet? En waarom is het nuttig om hier bij stil te staan?

 

De meeste gewoontes die we hebben, ook wel programmeringen genoemd, worden gevormd in de eerste 7 á 8 jaar van ons leven.

 

Als professional en als ouder hebben we dus een enorme invloed op de programmeringen van onze kinderen. Programmeer jij het kind met ‘ik kan het, niks is onmogelijk,’ of ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg?’ 

 

De meeste van deze programmeringen zijn onbewust, juist door hier eens bewust naar te gaan kijken kunnen we onszelf betere inzichten geven en daarmee ook onze kinderen ondersteunen.

 

Een uitdagende en prikkelende sessie, die hele waardevolle inzichten brengt. Zowel voor jezelf als voor het kind.

 

Na afloop ontvangt de school een set affirmatiekaarten, om positieve programmeringen bij de klas te ondersteunen.

 

Duur: +/- 1,5 uur

Kosten: €199,-