HartBewust

Waarom Hartbewust?

‘HartBewust geeft kinderen meer rust.’ 

Op dit moment hebben ruim 1,3 miljoen werkende Nederlanders last van burn-out klachten, dit komt neer op zo’n 17% van de werkende bevolking (TNO, 2022). Meer dan ooit lijken mensen geen grip meer te hebben op hun fysieke en mentale welbevinden.

 

Ook jonge kinderen lijken steeds vaker burn-out verschijnselen te ervaren en geen grip meer op zichzelf te hebben. Volgens het Nederlands Jeugdinstituut (2022) hebben op dit moment zo’n 4 tot 8% van alle kinderen tussen de 0 en 12 jaar last van angst- en of stemmingsproblemen. Verder lijdt zo’n 10% van alle jongeren tussen de 13 en 18 jaar aan een angststoornis, met alle gevolgen van dien. Dit kan zelfs zo erg worden dat het kind niet eens meer in staat is om aan dagdagelijkse activiteiten en school deel te nemen. 

Ontdek de missie van HartBewust:

Met de HartBewust methode krijgen kinderen tools aangeboden waarmee ze zelf leren in hun kracht te staan. Deze tools zijn wetenschappelijk onderbouwd en dragen bij aan het versterken van de interne wereld van het kind. Want als je intern met jezelf helemaal oké bent, kun je je ook veel beter staande houden in de externe buitenwereld. Deze tools helpen het kind om meer zelfliefde te ervaren, het hart en het brein in een coherente staat te brengen (Hart-Brein coherentie), grenzen aan te leren geven, uit hun hoofd en in hun lichaam te komen, de kracht van gedachten en intentie te begrijpen, het zenuwstelsel te kalmeren en nog veel meer. 

Onze maatschappij veranderd razendsnel, kinderen krijgen dagelijks enorm veel prikkels te verwerken. Die snelle verandering is lastig te beïnvloeden, maar je hebt wel invloed op HOE je hiermee omgaat. HartBewust kan daar heel effectief bij helpen.       

Heb je meer informatie nodig over HartBewust?

Neem contact op via het onderstaande formulier om in contact te komen. Na het invullen nemen wij zo snel mogelijk contact op.