HartBewust

Wie is Joyce

Na 14 jaar ervaring in het onderwijs de stap gezet naar HartBewust.

Ik ben Joyce Palings en heb ruim 14 jaar in het onderwijs gewerkt. In 2022 hoorde ik ook bij de 17% met burn-out klachten, bij mij uitte dat zich in hartkloppingen. Er begon een medische molen, ik ben bij drie ziekenhuizen helemaal nagekeken en bij alle drie deze ziekenhuizen kreeg ik dezelfde conclusie. ‘Er is niets mis met uw hart mevrouw Palings, het zijn slechts overslagen, niets om uw zorgen over te maken.’ 

 

Maar ik kan je zeggen dat ik dat wel deed, de hartkloppingen werden op den duur zo erg dat ik ze ’s ochtends rond een uur of 10 kreeg totdat ik er ’s avonds mee in slaap viel. Iets in mij zei dat dit een teken was dat mijn lichaam en geest flink uit balans waren. 

Op dat moment waren onze kinderen nog 2 en 4 jaar oud, ik had mezelf al vanaf de geboorte van onze oudste compleet weggecijferd en leefde vooral voor het gezin (dat doe ik nu nog, maar op een manier waarbij ik mezelf niet vergeet). Verder werkte ik daar nog 2 dagen in de week bij, ver van huis in Antwerpen. 

 

Ik begon voor mezelf een zoektocht naar hoe ik deze balans weer terug kon vinden en ging me steeds meer verdiepen in kennis over Hart-Brein Coherentie, de Nervus Vagus (één van je hoofdzenuwen), meditatie, ademhalingstechnieken, etc. 

Nadat ik Hart-Brein Coherentie mezelf had aangeleerd en hier ongeveer twee weken mee aan de slag was gegaan besefte ik opeens dat ik al een week geen hartkloppingen meer had gehad! En tot op de dag van vandaag heb ik ze ook niet meer gehad. Voor mij was dit een heel krachtig bewijs hoe sterk de invloed van het hart kan zijn op ons lichaam en wat een prachtige techniek Hart-Brein Coherentie is om onder andere weer een stuk balans te ervaren. 

 

Toen besefte ik, iedereen heeft het recht op deze kennis. En ik heb besloten om daar mijn missie van te maken, want ik vind dat ieder kind het recht heeft om kennis over deze technieken te krijgen. Zodat het een goede basis heeft om de rest van zijn of haar leven zichzelf mee te kunnen reguleren, stabiliseren en vooral vanuit het hart te gaan leven. Zonder dat je daar eerst voor in een burn out hoeft te komen.