HartBewust

OuderKRACHT

Extra materiaal voor thuis.

Op deze pagina vind je extra video’s met oefeningen, een leuke creatieve opdracht en meditaties om thuis zelf mee aan de slag te gaan.

 

Helemaal onderaan deze pagina vind je een leuke les voor kinderen waarin spelenderwijs 8 oefeningen voor de Nervus Vagus worden toegepast. Zodat je kind gezellig mee kan doen en opgebouwde spanning los kan laten.

 

Probeer alles een keer uit de komende week en voel wat bij jou en je kind(eren) past. Sommige houden enorm van meditaties, anderen vinden het veel fijner om een oefening te doen of juist creatief bezig te zijn. Wanneer je het hebt geprobeerd en het is niet je ding, laat het dan ook (voorlopig) even liggen. We gaan onszelf niets opdringen, we willen ons zenuwstelsel juist rust bieden en geen ‘moetjes’ opleggen. Voel vooral waar jij en je kind(eren) het meeste plezier en effect bij hebben.

 

Hieronder vind je de oefeningen om wat spanning van je zenuwstelsel los te kunnen laten. Probeer ze de komende week allemaal een keertje uit en kijk welke bij jou past. Welke vind jij het prettigst? Probeer die dan dagelijks even te doen, zo geef je net wat extra ontspanning aan jouw zenuwstelsel.

Een leuke creatieve opdracht om meer zicht te krijgen op de ladder van jouw zenuwstelsel, is het maken van een moodboard per trede.

 

Ga op zoek naar afbeeldingen in tijdschriften, kranten, online. Knip ze uit en plak ze per trede op. Je kunt gewoon een blad per trede pakken of op een groot blad een ladder tekenen en ze naast de juiste plaats op de ladder plakken.

 

Deze opdracht is natuurlijk ook heel leuk om samen met de kinderen te doen. Zo kun je tijdens het knippen en plakken praten over wat voor jou als onderaan voelt en wat voor je kind(eren) als onderaan voelt, of in het midden of bovenaan.

 

Hiernaast zie je een voorbeeld van mijn moodboards. Ik heb ervoor gekozen om per blad een trede uit te werken.

 

 

Leef je uit, gebruik kleuren, teken of schrijf erbij. Maak er helemaal jouw moodboard ladder van!

 

Hieronder vind je twee meditaties. Eén voor jezelf en één voor je kind(eren). Je kunt de meditaties direct afspelen of downloaden (klik dan op de drie puntjes als hij afspeelt en kies download).

 

De meditatie voor volwassenen is een bodyscan meditatie, dat betekent dat je in deze meditatie je lichaam als het ware ‘scant.’ Dit zorgt ervoor dat je gedachten gemakkelijker tot rust komen en je je bewuster wordt van je lichaam. Met als gevolg dat we ons vaak meer ontspannen gaan voelen. KLIK HIER VOOR DE BODYSCAN.

 

De meditatie voor kinderen is een concentratie oefening om hun focus van buiten naar binnen te leggen. Zodat ze weer dichter bij zichzelf komen en voelen hoe fijn het is om weer even naar binnen te keren. KLIK HIER VOOR DE CONCENTRATIE OEFENING.

 

En als laatste vind je hieronder een leuke les voor je kind(eren). Waarin ik ze ‘meeneem’ naar de dierentuin en we heerlijk kunnen ontspannen. Heel veel kijk- en oefenplezier en ik zie je graag weer live volgende week bij de zoomsessie!

 

PS. Heb je in de tussentijd nog vragen, je mag me altijd mailen 😉 info@hartbewust.com

 

Liefs,

Joyce