HartBewust

Geloven in je dromen

Categorie: Blog

Geloven in je dromen, is geloven in jezelf!

 

Een term die je tegenwoordig veel hoort, manifesteren. Iets waar ik zelf ook mee bezig ben en wat ik kinderen graag leer.

 

Maar om te manifesteren is wel de juiste mindset nodig, niet iedereen kan zomaar even iets manifesteren. Het is namelijk belangrijk dat jij al voor je kunt zien hoe het is als jouw droom is uitgekomen, hoe voel jij je dan, wat doe je dan en hoe ziet jouw leven er dan uit?

 

Om dit voor je te kunnen zien is één ding heel belangrijk, geloven in jezelf! Want als jij niet in jezelf gelooft, kun jij je ook niet je droom voorstellen alsof het al zo is. Want dan denk je toch dat het je niet zal lukken.

 

Deze mindset kun je al vanaf jonge leeftijd bij je kind(eren) stimuleren. Hieronder een aantal tips op een rijtje:

  • Steun je kind als hij of zij iets wil proberen.
  • Leg de nadruk op het proces in plaats van het product. Wanneer je kind bijvoorbeeld aan het verven is benadruk dan hoe fijn hij of zij bezig is, in plaats van dat je zegt hoe mooi de verftekening is. Zo geef jij je kind de ruimte om volop te genieten van het proces in plaats van ‘moeten’ presteren met een goed eindproduct.
  • Laat weten dat fouten maken mag, daarvan leer je juist!
  • Probeer samen nieuwe dingen, stap uit je comfort zone. Daar zit juist de mogelijkheid tot groeien.
  • Geef zelf bewust het goede voorbeeld. Zeg jij snel ‘dat kan ik niet,’ dan gaat jouw kind dat waarschijnlijk over nemen. Dus probeer ook zelf te denken vanuit een growth mindset.
  • Herhaal regelmatig ondersteunende affirmaties, deze leggen nieuwe neurale paden aan in het brein van je kind. Zo gaat je kind ook echt in zichzelf geloven, als hij of zij het maar vaak genoeg hoort. Een mooie affirmatie kan zijn: ‘ik heb talent,’ ‘ik kan het,’ of ‘ik maak mijn dromen waar.’
  • Praat positief over je kind naar anderen, zodat je kind dit hoort. Zeg bijvoorbeeld in een gesprek tegen een vriendin: ‘Ik vind het zo knap hoe hij mij heeft geholpen, het was best een moeilijk klusje, maar toch zette hij door. Zo knap!’ (heb je toevallig even niemand in de buurt, dan is een ‘alsof’ gesprek aan de telefoon net zo waardevol 😉)

 

Gun jij je kind meer vertrouwen en geloof in zichzelf, maar weet je toch nog niet waar te beginnen? Of vind je het gewoon heel waardevol om dit nog meer te ondersteunen?

 

In het manifestion journal voor kinderen word je kind uitgedaagd om in zijn of haar eigen kracht te gaan geloven, dit journal is nu als pre sale te bestellen, klik hier.

 

Ook in de KinderKRACHT lessen besteden we hier veel aandacht aan. Interesse? Neem dan zeker contact met ons op!

Deel dit artikel via:

Over ons

HartBewust ondersteunt de emotionele groei van kinderen en families met gerichte cursussen en persoonlijke begeleiding.

 

Met onze artikelen bieden we je graag meer kennis aan met de laatste (wetenschappelijke) inzichten.

Dit artikel is geschreven door Joyce

Gerelateerde artikelen

Zelfliefde, je hoort het tegenwoordig vaak benoemt worden, vooral op social media. Maar waarom is zelfliefde dan zo belangrijk? In…

Door goed voor jezelf te zorgen vergroot je jouw zelfliefde, maar het gaat nog verder dan dat.   Door goed…

Geloven in je dromen, is geloven in jezelf!   Een term die je tegenwoordig veel hoort, manifesteren. Iets waar ik…