HartBewust

De kracht van zelfliefde

Categorie: Blog

Zelfliefde, je hoort het tegenwoordig vaak benoemt worden, vooral op social media. Maar waarom is zelfliefde dan zo belangrijk? In deze blog leg ik je het belang van zelfliefde uit.

Als je over voldoende zelfliefde beschikt heb je een goede basis om op verder te bouwen. Deze basis moet stevig zijn, net als de fundering van een huis. Wanneer je over voldoende zelfliefde beschikt en oprecht voelt dat je goed bent zoals je bent en dat je van jezelf mag houden. Dan heb je een prachtige basis waar je heel veel op kunt bouwen. 

Bovendien vergroot zelfliefde ook je zelfvertrouwen, je gaat dus met veel meer vertrouwen door het leven en geniet hier dan ook meer van. Waar vertrouwen is, is minder plaats voor (faal)angst. Je weet immers van jezelf dat je goed bent zoals je bent, ook wanneer je een keer een foutje maakt. Als je van jezelf houdt heb je minder erkenning van anderen nodig, je bent intern met jezelf oké en hebt niet steeds de bevestiging van anderen nodig om goed te worden gevonden. Dit zorgt er dan ook voor dat je gemakkelijker je eigen grenzen aan kunt geven en ‘nee’ durft te zeggen op dingen waar jij je niet fijn bij voelt. Je bent niet bang voor de reactie van anderen. Jij hebt die bevestiging van anderen namelijk niet meer nodig om jezelf goed te voelen. Want je bent zelf al blij met wie je bent! Zelfliefde is grenzen aangeven, goed voor jezelf zorgen en voelen wat jij op dit moment nodig hebt. Hoe mooi is het om dit onze kinderen mee te geven? Dat ze zo mogen zijn, dat ze van zichzelf mogen houden en dat ze op zichzelf mogen vertrouwen! 

Een hele mooie boodschap die we onze kinderen mee mogen gaan geven. Hoe geef je die het beste mee? Door zelf voor te leven, dus hou van jezelf lieve mama of papa. Je bent het waard!

Deel dit artikel via:

Over ons

HartBewust ondersteunt de emotionele groei van kinderen en families met gerichte cursussen en persoonlijke begeleiding.

 

Met onze artikelen bieden we je graag meer kennis aan met de laatste (wetenschappelijke) inzichten.

Dit artikel is geschreven door Joyce

Gerelateerde artikelen

Geloven in je dromen, is geloven in jezelf!   Een term die je tegenwoordig veel hoort, manifesteren. Iets waar ik…

We zijn het zo gewend, even het nieuws kijken, even op social media scrollen, ’s avonds een spannende serie kijken…

Door goed voor jezelf te zorgen vergroot je jouw zelfliefde, maar het gaat nog verder dan dat.   Door goed…